INEPUIZABILA JOSNICIE A ANONOMATULUIDORIN TUDORAN - SCRIITOR - INTERVIU

Domnul Mircea Mihăieș este un intelectual strălucit, un prieten care preferă excesele de generozitate celor critice. Este și un pamfletar cum puțini există astăzi în România. Pamfletul nu face doar victime, ci sporește, în progresie geometrică, numărul dușmanilor iar pe unii din aceștia îi împinge spre rastelul nemerniciei.

De câția ani, dl Mihăieș are o opțiune politică pe care și-o asumă public și fără nici un echivoc. Se întâmplă că omul ce întruchipează astăzi această opțiune politică a dlui Mircea Mihăieș este Traian Băsescu, poltician despre care, în trecut, dl Mihăieș a avut cuvinte extrem de aspre.

Este dreptul oricărui gazetar să pună acum pe două coloane ce spunea în trecut și ce spune astăzi dl Mihăieș despre dl Băsescu, să analizeze și să refuze argumentele de azi ale dlui Mihăieș, să enunțe o părere ori alta despre această modificare de atitudene a dlui Mihăieș. Dar felul cum o face Cotidianul astăzi ne reamintește cât de întinsă poate fi vocația nemerniciei.

De-a lungul timpului, situațiile în care binele a fost făcut sub discreția anonimatului au fost, vai!, infinit mai puține decât cele în care răul a fost săvârșit la adăpostul anonimatului.

Cotidianul ține să sporească astăzi  tristul avantaj al josniciei în competiția ei cu onestitatea. Și o face cu un succes indubitabil – (http://www.cotidianul.ro/mircea_mihaies_ntre_suturi_si_limbi_pe_bani-94719.html )

Felicitări!